12 juni 2009
19:00

FC Rosengård

Referat: AIF Barrikaden - FC Rosengård

Vi började med följande uppställning: Julieta i mål, Camilla N bakom en fyrbackslinje bestående av Patricia, Erika, Victoria och Vilma, ett mittfält med Sandra, Mia, Camilla A och Laura samt Mona på topp. Avbytare var Monica som mest spelade i försvaret men också en del på mittfältet och Sanna som mest spelade på mittfältet men också en del på topp.

Rosengård började bäst men därefter hade vi en period där vi dominerade spelet utan att kunna sätta pricken över iet. Tyvärr blev det istället de som gjorde 2 mål i 31:a och 37:e min. Det dröjde dock bara ytterligare 4 min innan Sanna kunde reducera till 1-2.

I 2:a halvlek hade de merparten av såväl spel som målchanser och gjorde också ytterligare 2 mål i 55:e resp. 79:e min.

Matchen som helhet var ganska jämn ute på plan (ett visst övertag för dem). Den stora skillnaden var att de hade ett betydligt vassare anfallsspel än vi. Vi hade lite svårt att skapa riktigt heta målchanser - kanske 2-3 utöver målet - medan de var betydligt effektivare och kom till betydligt fler avslut. En eloge dock till våra ytterbackar Pati och Vilma som gjorde strålande insatser i sin kamp med deras mycket snabba kantspringare.